Ημερολόγιο Επισκέψεων

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

1η ΕΠΙΣΚΕΨΗ : ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΕΙΟ

Η πρώτη μας επίσκεψη πραγματοποιήθηκε 8 Νοεμβρίου στο Σιδεράδικο του κυρίου Γιώργου Σουλή, στο Φιλώτι Νάξου. Ο κύριος Γιώργος μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους του Σιδεράδικου, εξηγώντας μας ποιες ήταν οι εργασίες με σίδερα που έκανε στο παρελθόν και με ποιες ασχολείται τα τελευταία χρόνια. Από τα υλικά μέχρι και τα σχέδια, όλα έχουν αλλάξει τηρώντας όμως τον απαράβατο κανόνα για την ποιότητα και το μεράκι  πάνω σε κάθε τι που κατασκευάζει. Τέλος άναψε το καμίνι και με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο μας έδειξε πως “βάφονται” τα σίδερα και αποκτούν την αντοχή της κατασκευής.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γιώργο για όλες τις εξηγήσεις που έδωσε πάνω στις ερωτήσεις των παιδιών και κυρίως για την καλή διάθεση που είχε. Φωτογραφίες από την επίσκεψή μας φαίνονται παρακάτω.

2η ΕΠΙΣΚΕΨΗ : ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Η δεύτερη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε Συνεργεία Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών. Για να καλύψουμε μεγαλύτερη γκάμα οχημάτων και διαφορετικές μεθόδους εργασιών, καταφέραμε να πάμε σε τρία διαφορετικά συνεργεία. Το καθένα είχε το δικό του τρόπο οργάνωσης του χώρου εργασίας, όμως όλα λειτουργούσαν άψογα προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους πελάτες τους.

Ευχαριστούμε τα συνεργεία των   Σύλιβρας, Μπιλάς και Λαγογιάννης που υποδέχτηκαν την ομάδα των μαθητών και αφιέρωσαν τον χρόνο τους για να εξηγήσουν στα παιδιά τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν σε τέτοια συνεργεία. Με τις ερωτήσεις που έκαναν οι μαθητές κατάλαβαν πως οργανώνεται καλύτερα ένα συνεργείο και έλυσαν τις απορίες τους πάνω στην αγορά και διάθεση ανταλλακτικών εξαρτημάτων.

Φωτογραφίες της επίσκεψης φαίνονται παρακάτω

 

3η ΕΠΙΣΚΕΨΗ : ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΨΥΞΗΣ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ

Για την τρίτη επίσκεψη οι μαθητές μας βρέθηκαν σε νεοσύστατη επιχείρηση της Νάξου που δραστηριοποιείται στο χώρο της επαγγελματικής ψύξης- κλιματισμού και αερισμού-εξαερισμού. Με αυτή την επίσκεψη καλύψαμε δυο διαφορετικούς τομείς. Ο κύριος Κατσώνης Δημήτριος μας ξενάγησε στους χώρους του καταστήματος και με μεγάλη προθυμία έδειξε στους μαθητές όλες τις εγκαταστάσεις που περιλαμβάνονται στο κατάστημά του, τη φύση εργασίας του αντικειμένου του και πώς οργανώνεται ένας τέτοιος χώρος. Οι μαθητές έκαναν πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις που αφορούσαν αερισμό-εξαερισμό καταστημάτων εστίασης και κλάμπ και πληροφορίες για τα ψυκτικά κυκλώματα. Η συζήτηση επεκτάθηκε στις συσκευές και ειδικά στα μέτρα που παίρνουμε έναντι στις  αυξομειώσεις της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος για την προστασία των ψυκτικών εγκαταστάσεων. Ενδιαφέρουσα υπήρξε η αποκατάσταση μηχανής που παρασκευάζει παγάκια εμπορίου.

Φωτογραφίες της επίσκεψης φαίνονται παρακάτω

 

4Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ : ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ

Για την τέταρτη δράση μας, επισκεφτήκαμε την επιχείρηση του κυρίου Μαρούλη Δημήτρη με Υδραυλικά και Είδη Θέρμανσης και την επιχείρηση του κυρίου Καλαϊντζή Νίκου, TECHNOSY.  Περιηγηθήκαμε στους χώρους βλέποντας ποικιλία από όλα τα εξαρτήματα που πρέπει να τοποθετούνται στα λεβητοστάσια καθώς και δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου. Και στις δύο επιχειρήσεις η συζήτηση επικεντρώθηκε στη θέρμανση των χώρων κατοικίας και την παραγωγή  του ζεστού νερού χρήσης. Είδαμε τα καινούρια  συστήματα με αντλίες θερμότητας και συνδυασμούς κλασικής θέρμανσης χώρου με καλοριφέρ σε σχέση με τα ενδοδαπέδια και επιτοίχια συστήματα θέρμανσης.  Ενδιαφέρουσα υπήρξε η ξενάγηση στην ταράτσα του καταστήματος TECHNOSY όπου είδαμε ένα μικρό φωτοβολταϊκό πάρκο που καλύπτει τις ανάγκες της επιχείρησης σε ηλεκτρικό ρεύμα.  Έγινε πλήρη παρουσίαση για το πώς μπορούν όλα αυτά τα συστήματα να συνεργαστούν και να μας δώσουν ζεστό νερό χρήσης και θέρμανση οικίας με ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα, παραγόμενο από τα φωτοβολταϊκά.

Να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του συνδέσμου Υδραυλικών κύριο Ανευλαβή Λευτέρη καθώς και τον κύριο Μαρούλη Γεώργιο  που βρέθηκαν στο χώρο για να μας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για τα εργασιακά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πτυχιούχων μαθητών.

Φωτογραφίες της επίσκεψης φαίνονται παρακάτω

5Η  ΕΠΙΣΚΕΨΗ :  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΟΞΥΛΟΥ

Σ’ έναν υπέροχο χώρο που πρόσφατα εγκαταστάθηκε στο κέντρο του Καλόξυλου, υπάρχουν πολλά εκθέματα ποικίλου περιεχομένου, που με την προσωπική φροντίδα και διάθεση του κυρίου Φλώριου Χωριανόπουλου, δημιουργούν ένα φανταστικό περιβάλλον και χώρο από τους λίγους που υπάρχουν στην ορεινή Νάξο. Οι ερωτήσεις των μαθητών στράφηκαν γύρω από την απόκτηση και αποκατάσταση των πραγμάτων που εκτίθενται στο χώρο. Με πάντα ευχάριστη διάθεση ο κύριος Φλώριος έλυσε όλες τις απορίες των μαθητών.

Φωτογραφίες της επίσκεψης φαίνονται παρακάτω

   

6Η  ΕΠΙΣΚΕΨΗ :  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ

Σε μια επιχείρηση που ολοένα αναπτύσσεται λόγω της φύσης των παροχών που προσφέρει, βρεθήκαμε στις αρχές της άνοιξης . Οι κατασκευές πισίνας σε χώρους ξενοδοχείων, αλλά και σε εξοχικές κατοικίες, αυξάνονται συνεχώς αφού ολοένα και περισσότερος κόσμος θέλει την αυτονομία του και την άνεσή του. Ειδικά με τις καινούριου τύπου πισίνες-τζακούζι που είναι πολύ εύκολες στην τοποθέτηση, αλλά και αρκετά οικονομικές, οι πωλήσεις στο χώρο, έχουν εκτοξευθεί σε απίστευτα νούμερα. Επίσης οι κατασκευές χαμάμ και σάουνας που συνηθίζονται τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στα σπίτια, πια δεν θεωρούνται πολυτέλεια, αλλά απαραίτητη παροχή σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές. Όλα αυτά σε συνδυασμό με μονάδες αφαλάτωσης για να μπορούν να εκμεταλλευτούν όλους τους τύπους νερού του νησιού, μας τα εξήγησε ο κύριος Γρατσίας Γεώργιος στο κατάστημά του στο Γαλανάδο, που μέσα από το  χώρο του μας έδειξε τη σωστή μελέτη και τοποθέτηση πισίνας, καθώς και τη σημαντικότητα των καθαρισμών των φίλτρων στα αντλιοστάσιά τους. Μεγάλη ποικιλία ειδών υγιεινής και πλακιδίων εναρμονίζουν όλες αυτές τις παροχές και συνθέτουν ομοιόμορφες και λειτουργικές κατασκευές.

Φωτογραφίες της επίσκεψης φαίνονται παρακάτω

 

7Η  ΕΠΙΣΚΕΨΗ :  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ

Η επόμενη ανοιξιάτικη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο τυροκομείο του κυρίου Πιτταρά στις Μέλανες. Σε ένα καινούριο χώρο με εξαιρετικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, γίνονται όλες οι διεργασίες για την παραγωγή  των παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων της Νάξου. Μεγάλη εντύπωση έκανε στους μαθητές, ότι όλη η παραγωγή πραγματοποιείται σε αυτό το χώρο, με δικά του ζώα, δικές του αγνές ζωοτροφές, όλα τα μηχανήματα που χρησιμοποιεί είναι ιδιόκτητα και φυσικά οι πρώτες ύλες των προϊόντων είναι αποκλειστική διάθεση του ιδίου.

Φωτογραφίες της επίσκεψης φαίνονται παρακάτω

8Η  ΕΠΙΣΚΕΨΗ :  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΖΥΘΟΠΟΙΊΑ ΝΑΞΟΥ

Η ζυθοποιία Νάξου είναι μια καινούρια επιχείρηση με έδρα στη Νάξο, όπου γίνεται η παραγωγή και εμφιάλωση της Μπύρας Νάξος. Ο υπεύθυνος μας ξενάγησε στο χώρο της επιχείρησης, δίνοντας όλες τις πληροφορίες για την παραγωγή της μπύρας. Οι ερωτήσεις των μαθητών ήταν γύρω από τη συλλογή των πρώτων υλών και  την επιλογή του νερού για την παραγωγή της μπύρας. Μας έδωσε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για αυτό το τοπικό προϊόν, το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των πρώτων υλών είναι αποκλειστική παραγωγή της Νάξου.

Φωτογραφίες της επίσκεψης φαίνονται παρακάτω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *